Perşembe, Ekim 06, 2011

FİKSTÜR REZALETİ !…

2011-2012 futbol sezonu Türk Futbolunda her anlamıyla unutulmayacak izler bırakmaya devam ediyor. Bilindiği üzere Temmuz ayı başında patlayan şike bombası ve ardından Mehmet Ali Aydınlar önderliğinde alınan skandal TFF kararları, liglerin ertelenerek Play-Off saçmalığının ortaya çıkmasına ve Spor Toto Süper Lig takviminin sıkışmasına yol açtı. Bu kapsamda Nisan-Mayıs aylarına Play-Off maçlarını sıkıştırabilmek adına Süper Lig normal sezon takvimi Eylül ayında başlayıp Nisan başında sona erecek, bol bol da hafta içi maçlar oynanacak.

Tahmin edeceğiniz gibi takımlar genelde iç saha maçlarını gerek seyirci sayısı, gerekse de psikolojik olarak maç havasına girebilmek adına hafta sonu oynamayı tercih ederler. Hafta içi maçları özellikle ev sahibi ekipler tarafından çok benimsenmez. Ancak yukarıda bahsettiğimiz sebeplerden dolayı Süper Lig ekipleri bazı iç saha maçlarını hafta içi oynamak zorunda kalacak. Ben de özellikle 4 büyük takımın hafta içi kendi sahasında oynayacağı maç sayılarını çıkarmak istedim. 2011-2012 takviminde Galatasaray iç sahada 8. haftada Gaziantep, 14. haftada F.Bahçe, 17. haftada Manisaspor, 18. Haftada Büyükşehir Belediyespor, 22. haftada A.Gücü ve 24. haftada MP Antalyaspor maçları olmak üzere tam 6 hafta içi maçı oynayacak. Bu maçlara 4. haftada Pazartesi oynadığımız Eskişehirspor maçını da dahil edersek bu sayı 7’ye ulaşmış oluyor. Beşiktaş’a geldiğimizde ise iç sahada 8. haftada F.Bahçe, 17. haftada KDÇ Karabükspor, 18. haftada Eskişehirspor, 22. haftada G.Antepspor ve 24. haftada Mersin İdman Yurdu maçlarından oluşan 5 maçlık hafta içi maç paketine sahip. Beşiktaş’ın da 2. haftada A.Gücü ile Pazartesi günü maç yaptığını da unutmayalım. Bu durumda Beşiktaş’ta normal sezonu 6 hafta içi iç saha maçı ile kapatmış olacak. Trabzonspor’da da durum pek farklı değil, onlarda 8. haftada MP Antalyaspor, 14. haftada G.Birliği, 17. haftada Orduspor, 18. haftada Manisaspor, 22. haftada Eskişehirspor ve 24. haftadaki Bursaspor maçlarını hafta içi oynayıp normal sezonu 6 hafta içi iç saha maçı ile kapatacaklar.
Süper Lig Fikstür bilgileri kaynağı: http://www.tff.org/default.aspx?pageID=198

Bu süreçte Fenerbahçe’nin hafta içi iç saha maçlarına baktığımızda sezon boyunca sadece 1 (yazıyla bir) maçı hafta içi iç sahada oynayacağını görüyoruz. Numune değerindeki bu maç ise ligin 3. haftasında oynanan Manisaspor mücadelesi. Ayrıca ligin ilk haftasında Orduspor ile Pazartesi akşamı oynanan maçı da hesaba dahil ettiğimizde koskoca 34 haftalık lig maratonunda Fenerbahçe’nin sadece ama sadece 2 (iki) iç saha maçını hafta içi oynayacağını görüyoruz. Ayrıca yukarıda kalın yazı karakteri ile belirttiğim gibi Fenerbahçe hem İnönü Stadında hem de Ali Sami Yen Arena’da oynanacak derbi deplasmanlarına hafta içi gidecek ama kendi sahasındaki derbileri hafta sonu oynayacak! TFF komedisi bunlarla sınırlı kalmıyor, Galatasaray-Fenerbahçe maçının oynanacağı 14. hafta takviminde Trabzonspor’a hafta içi maç yazan TFF, aynı gün Trabzonspor’un Şampiyonlar Liginde Lille deplasmanında maç yapacak olmasını unutarak belki de yüzyılın iş bilmezliğine imza atıyor!

Her ne kadar TFF fikstür üzerinde düzenleme yapacağız demiş olsa da bu yapılan haksızlığa, ranta göz yumacak değiliz. Hiç kimse de yukarıda verdiğim sayılara tesadüf demesin! Düpedüz kapalı kapılar ardında yapılan ayarlamalar ve rantlar söz konusu! Kendi adıma söylüyorum, bir takımımızın Şampiyonlar Ligi grup maçının olduğu güne lig maçı koyma gafletinde bulunan TFF’den adalet ve hakkaniyet beklemek şimdilik lüks. Ancak tepkimizi göstererek TFF’nin attığı her adımı takipte olduğumuzu hissettirmeli ve zor olsa da “Adil Oyun” felsefesine davet etmeliyiz. Umarım gerekli merciler yukarıdaki istatistikler ışığında kulübümüz adına gereken tepkileri gösterirler…

Ahmet Sahinkaya

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Bütün insanlar, bir toplumsal vücudun organlarıdır ve bu sebeple birbirine bağlıdır. "
Mustafa Kemal Atatürk